Gør hverdagen ekstra sjov med disse tre fantastiske spil

6 Min læsning

Ferien er slut, men det er ingen undskyldning for ikke at finde et varmt tæppe frem, og tilbringe en god stund med disse tre sublime spil. Her er danskudviklet hjernevrider, et spil der kan holde dig helt til sommer og et kærlighedsbrev til japanske tegneserie-fans.

Danskudviklede ‘Lightmatter’ udfordrer hjernen med gåder og fascinerende historiefortælling

Brug lyskilder til at fjerne skygger, og kom sikkert hjem

Mennesket har altid været bange for mørket, og det ukendte som gemmer sig i det. Den frygt bliver der spillet godt og grundigt på i det danskudviklede spil – Lightmatter.

I spillet påtager du dig rollen som en journalist, der er fanget i et underjordisk laboratorium efter fremvisningen af “Lightmatter”-teknologien, der skulle sikre vedvarende grøn energi til verden, er gået grusomt galt.
Det er faktisk gået så galt, at hvis du ikke har lys omkring dig er du så godt som død. En slags “jorden er giftig” bare med lys. Den eneste vej ud af laboratoriet er ved at bruge alt det lys du kan finde, imens du bliver guidet ud af den excentriske CEO bag hele projektet.

Hvert eneste rum og hjørne du vender i Lightmatter har en gåde i sig. De livsfarlige skygger står som en usynlig mur mellem dig og friheden, og ved hjælp af kreativitet og snilde kan du via spillets mange gåder få lyset til at hjælpe dig ud af dine problemer.

De mange gåder i Lightmatter starter alle ud som voldsomt frustrerende og uigennemskuelige, lige indtil alle brikkerne falder på plads inde i hovedet, og du næsten råber ud i rummet af glæde over endelig at have regnet den ud. Det er de her “aha!” øjeblikke der er drivkraften bag spillet. For når du først har løst én gåde er det ikke bare den næste bid af historien der sørger for du hastigt løber videre i spillet, men også nysgerrigheden om hvad den næste udfordring bliver.

For selvom konceptet i Lightmatter er simpelt, og du altid skal undgå skyggerne, så bliver det hele tiden twistet, vendt og drejet på nye måder der konstant udvider din horisont om hvad der er muligt i spillet og hvordan du kan bruge det til at løse de mange gåder.

Lightmatter blander glæden ved at løse en rubriksterning med en spændende historie, og når du først har drejet din første lampe og belyst din vej igennem skyggerne er det svært ikke at ville gøre det igen og igen.

Spil Lightmatter hvis du:

  • Vil have et spil der kan give dig følelsen af at være et geni, når alting falder på plads
  • Vil have et spil der ikke har monstre eller krævende action, men bare forlanger du kan tænke dig godt og grundigt om.

Lightmatter fås til PC og koster 138kr.

Hvis Japansk X-Factor var et spil, ville det se ud som Tokyo Mirage Sessions

Asien har et helt særligt forhold til popmusik, og især deres idol-kultur er uden sidestykke. Du har måske hørt om boybandet ‘BTS’ og den enorme fanskare de har fået over hele verden, og den mani de kan skabe omkring sig selv er præcis hvad idol-kultur er indbegrebet af.

Den kultur, og musik, er fundamentet for det japanske rollespil ‘Tokyo Mirage Sessions’, Det hele starter med en X-Factor lignende audition, der går grueligt galt. Dæmoner fra en anden verden angriber og har planer om at indsamle alle menneskers kreative energi for dem selv. Derfor skal du og dine popmusik-elskende venner kæmpe mod dæmonerne og til sidst forsøge at redde verden.

Det sker på traditionel rollespilsmaner igennem en masse kampe mod dæmoner, udforskningen af deres mange tilholdssteder og virkelig meget snak om venskab, kraften ved musik og det at kæmpe for noget større end en selv. Det hele er rigtig meget japansk og præsenteret gennem det tumulte liv en teenager har. For at få mest muligt af ‘Tokyo Mirage Sessions’ kræver det, at du går med på dets præmis og den kulturelle kontekst som spillet er forankret i.

Men gør du det, får du i retur et sublimt rollespil. Når du kæmper mod monstre og dæmoner er der en masse taktik til stede, når du skal vurdere ikke bare hvilke angreb dine helte skal bruge men også hvornår du angriber. For øverst oppe på skærmen kan du hele tiden se rækkefølgen af hvem der angriber, og hvornår de de gør det. Så måske betaler det sig mere at gå efter den fjende, der skal til at angribe umiddelbart efter dig, fremfor den svageste i flokken. Det giver kampe der aldrig er kedelige og altid taktisk udfordrende.

Tokyo Mirage Session er et vidunderligt rollespil, det er så japansk som noget kan være og det er tydeligvis meget stolt af dets ophav. Hvis du vil have et overflødighedshorn af japansk kultur svøbt ind i et traditionelt rollespil der kan underholde dig i månedsvis, så er Tokyo Mirage Session spillet du skal have i din Switch.

Du vil elske Tokyo Mirage Sessions hvis:

  • Spil som ‘Final Fantasy’ og ‘Persona’ er lige din kop te
  • Du vil have den ultimative japanske gaming-oplevelse

Tokyo Mirage Sessions #FE Encore fås til Nintendo Switch er set til 400kr.

Dragon Ball Z: Kakarot er et kæmpe kærlighedsbrev til den indflydelsesrige japanske serie af samme navn

Dragon Ball tegneserien (og tegnefilmen) er en af de mest sejlivede succeshistorier fra Japan. I mere end 30 år har serien gået sin sejrsgang verden over, og nu bliver den originale Dragon Ball saga genfortalt i spilform.

‘Dragon Ball Z: Kakarot’ følger den originale historie til punkt og prikke. Alle de vigtigste punkter er med i historien om den unge mand Son Goku, der sammen med sine kampsports venner skal beskytte jorden mod et hav af fjender.

I Dragon Ball handler alting om at slås. Der bliver slået, sparket og kastet med ildkugler efter alt og alle der bevæger sig. Det bliver også en integreret del af selve spillet. For når du ikke flyver rundt i spillets gigantiske verden, så er du igang med at tæske robotter eller rumvæsner der vil skade jordens befolkning. Nogle gange skal du også slås med en dinosaur eller en chokolade-elskende dæmon, men som regel er det rumvæsner der udgør den primære trussel.

De mange kampe i spillet er lette at komme igang med, og byder ikke på meget kompleksitet. I stedet er det et festfyrværkeri af farver og bevægelser, og til tider ligner det en helt almindelig tegnefilm du har kontrol over.

For at få mest muligt ud af Dragon Ball Z; Kakarot er forventningen at du kommer til spillet med en eksisterende viden om hele universet og ikke mindst det enormt brede persongalleri, som giver serien dens helt unikke charme.

Det er først og fremmest et spil, som er et kærlighedsbrev til fans af Dragon Ball og det giver fuld skrue på den front. Spillet er propfyldt med referencer, og historien fungerer bedst hvis du i forvejen har et godt greb om hele universet det foregår i.

Du kommer til at elske Dragon Ball Z: Kakarot hvis:

  • Du allerede kender, og elsker, Dragon Ball universet

Dragon Ball Z: Kakarot fås til PC, Xbox One og Playstation 4 med en vejledende pris fra 400kr.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

16 − 2 =

1 Comment
  • Chris Senge
    februar 17, 2020

    Tak for tippene. Jeg havde ikke hørt et eneste af dem. De er også lidt en blandet pose, er de ikke? Ikke, at der er noget dårligt i det. Jeg er bare nysgerrig. Hvad er baggrunden for at vælge lige dem her?