Guide: 6 last minute-idéer til konfirmationen

3 Min læsning


Af Anja Emilie Madsen

Konfirmationsfesten er lige om hjørnet, og du er slet ikke kommet i gang med at forberede dig. Men fortvivl ikke. Hvad end du skal konfirmeres, holde konfirmation eller til konfirmation, så får du her nogle last minute-idéer til både kort, underholdning, fotobog, sangskjulere, borddækning mv.


1. Personlige kort – gratis

Drop de upersonlige telegrammer og design og print selv et personligt kort på Canva.com. Her kan du kan finde inspiration og skabeloner til kort, plakater, fotocollager og meget mere. Vær opmærksom på, at du kan finde grafik og skabeloner, som er gratis at anvende. Disse er markeret med Free. Du har også mulighed for at købe grafik og skabeloner til dit design. Du kan også hente Canva som app i App Store og Google Play.


2. Lav en sjov video – gratis

Er du ikke den store taler, kan du i stedet lave en sjov og personlig video til konfirmanden. Med appen Clips kan du hurtigt sætte billeder og videoer sammen og tilføje undertekster, speak, musik mm. Læs mere om Clips her og hent appen gratis i App Store.


3. Saml minder i en fotobog

Alle elsker fotobøger – både konfirmanden, forældrene og ikke mindst de andre gæster – for de er sikkert også med i fotobogen. Der er mange om buddet, når du skal finde et sted at lave fotobogen. Jeg har selv haft gode erfaringer med Photobox.dk, Fotosjov.dk og Vistaprint.dk. Hvis du skulle ligge inde med nogle fotos i papirform, kan du digitalisere dem med appen Fotoscanner fra Google. Hent appen i App Store og Google Play)


4. Sjov underholdning – gratis

Måske I allerede kender quiz-værktøjet Kahoot.com? Kahoot er en sjov online quiz, der får alle gæsterne op af stolene. Alt du skal gøre er at forberede en række spørgsmål om konfirmanden og tilføje nogle billeder.

Når du skal afvikle quizzen, skal gæsterne finde deres mobil frem og gå ind på Kahoot.it. Herefter indtaster de pin-kode, og så er de med i quizzen. Husk at tjekke op på projektor/skærm og evt. lyd.


5. Online Tegn og gæt – gratis

Hvad med at udfordre konfirmanden i tegn og gæt? Du går ind på quickdraw.withgoogle.com fra en iPad og kobler den på en projektor/skærm. Konfirmanden får derefter seks ting, der skal tegnes og gættes af det store neurale netværk, der ligger bag Quick Draw. Måske konfirmanden også skal konkurrere med gæsterne?


6. Kreative idéer

Pinterest er en digital opslagstavle, hvor du kan finde inspiration til alt mellem himmel og jord. Søg fx på konfirmation efterfulgt af søgeordene sangskjuler eller bordpynt eller servietter eller gaver. Pinterest kræver login, og derefter kan du lave dine egne opslagstavler, hvor du kan samle alle de gode idéer.

Hvad er dine bedste konfirmationsidéer? Del meget gerne dine erfaringer her i kommentarfeltet og hjælp andre med at feber-redde konfirmationsfesten!

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

19 − 10 =

1 Comment
  • name
    september 25, 2020

    noob gay hahhahahaa