Huawei P9 – Smartphone med stærkt vanedannede Leica kamera

5 Min læsning

De fleste kender til den kinesiske hardware-virksomhed Huawei, men i vores del af verden forbinder mange umiddelbart deres produkter med telefoner som ikke revner budgettet og måske ikke som en seriøs konkurrent til Apple og Samsung. Men hold øje. Huawei imponerer både på funktionalitet og pris.

cof
Huawei P9 kan indstilles til at afmærke alle billeder med et originalt Leica vandmærke. Foto: Johanna Pernklev.

I de seneste år er Huaweis image begyndt at ændre sig markant og med P-serien af smartphones har Huawei for alvor markeret sig på markedet, ikke bare designmæssigt, men i høj grad også på de teknologiske features.

Huaweis P9 smartphone er lidt af et flagskib og den har vi kikket nærmere på.

mon
Billede taget med kameraets sort/hvid-funktion. Foto: Johanna Pernklev.

Som dedikeret Iphonebruger er det ikke lige sådan, at lade sig overtage til at overgår til android, selvom det blot er for en periode. I dette tilfælde er der dog tale om en smartphone med samme præstationsniveau som mobilmarkedets bedste og tilmed med et integreret dobboltkamera fra den legendariske kameraproducent Leica.

Design: Hvis du er fan er Apples design, vil du helt sikkert også være ganske tilfreds med Huaweis, da de ligner hinanden meget. P9 er en anelse større end en iPhone6 og har en markant større skærm, men vejer kun marginalt mere. På bagsiden findes føromtalte Leica-kamera, der består af to linser integreret direkte i glasfladen og som ikke stikker ud. Huawei P9 ligger godt i hånden, men har knap så afrundede kanter, der kan være en anelse irriterende mod håndfladen.

Brugervenlighed: Brugerfladen på Huawei P9 ligner også her iPhonen i sin opbygning og adskiller sig fra andre Android-telefoner ved ikke at have en app-mappe, men i stedet ligger frit ved et swipe mod venstre. Da P9 er en forholdsvis stor telefon på 5,2 tommer, kan den være svær at betjene med kun én hånd, men den kan nemt indstilles til miniskærmsvisning, der behændigt ligger sig mod nederste højre hjørne og dermed let kan styres med højre hånd alene.

På bagsiden findes en intet mindre en fantastisk fingeraftryksscanner, der kan bruges til at navigere igennem telefonen samt låse den op og som – i modsætning til Apples fingeraftrykslæser, er virkelig nem at sætte op. Som nyslået P9-bruger bliver fingeraftryksscanneren hurtigt en uundværlig feature og man undres over, hvorfor en sådan ikke er fast inventar på alle smartphones.

Makrobillede taget med farvekameraet, der er god til at fange propertionerne i motivet. Foto: Johanna Pernklev.

P9 Specifikationer der giver mening:

 1. P9 gør det muligt at indstille forskellige brugerflader, som kan låses med kode.

For de fleste mennesker kan det være angstfremkaldende at skulle låne sin telefon ud, selv for et øjeblik, men med denne funktion er det muligt eks. at oprette en brugerflade i arbejdsøjemed, en privat samt en til børn, hvis man er i besiddelse af sådan nogle og de gerne vil låne telefonen.

 1. Du kan costumize P9s brugerflade.

I modsætning til Apples produkter, har du mulighed for ændre brugerfladen i smartphonen efter forgodtbefindende og kan bl.a. ændre på det generelle udseende samt hvilke feauteres der skal være ligge i startmenuen. Også de kan flyttes som det ønskes, så eks. google søgefelt kan være i front, eller styringen af din musiktjeneste.

 1. Det er muligt at tage et skærmbillede af en specifik del, fremfor hele skærmen.

P9 kan let lave et screendump af din skærm, men har også en feature der muliggør, ved at markere et område direkte på skærmen, at tage et udsnit i stedet, så du ikke bagefter skal redigere billedet mindre. Cropped…Smart!

 1. Kundesupport er lige ved hånden.

Huawei lægger stor vægt på service og det er derfor muligt direkte gennem telefonen at få information og svar på tekniske spørgsmål samt komme i kontakt med kundesupport gennem en indbygget app. Med appen HiCare kan du oprette dig som VIP-bruger og opnå ekstra garanti, samt få oplyst adresser og telefonnumre på service- og reparationssteder.

Billede taget med farvekameraet. Foto: Johanna Pernklev.

Kamera: Huawei har teamet op med den velansete kameraproducent Leica og sammen har de udviklet et innovatitvt, integreret kamera der består af ikke mindre end to forskellige kameraermoduler til henholdsvis farve og sort/hvid fotografering. Filosofien er, at de to kameramoduler til sammen skaber de bedste resultater.

Hvis du er bekendt med Leicas kameraopsætning, vil du kunne genkende den i P9’s mange kamerafunktioner, der især visuelt er overskuelige og meget brugervenlige, trods det store antal. Kameraet giver mange muligheder for at tage specielle billeder og ex. er det muligt at vælge et særligt fokuspunkt i motivet og sløre resten og endda også efter billedet er taget – en feature vi kender fra spejlreflekskameraerne.

Billede taget med kameraets sort/hvid-funktion, der også er eminent til at fange bevægelse. Foto: Johanna Pernklev.

Efter at have brugt kameraet i forskellige situationer, er vi især vilde med det sort/hvide kameramodul, der ganske enkelt er eminent til det, den er lavet til: Sort/hvide billeder. Fra mange andre smartphones og apps især, er erfaringen, at det sjældent fungerer særligt godt at efterredigere et billede sort/hvidt og ej heller at installere kameraet til at tage billeder med monokrom-filter, fordi teknikken ikke helt er til det og kvaliteten derfor faldende.

P9-kameraet løser dette problem og vi oplevede markant bedre billeder med sort/hvid-kameraet, som vi ellers kun har erfaring med, at kunne tage af samme kvalitet, med et rigtigt kamera.

Mange billeder bliver smukkere og mere udtryksfulde i sort/hvid og med denne kamerafunktion i hånden er vi begyndt at tage markant flere af den slags billeder, fordi det er langt enklere, end at skulle efterredigere dem.

Er du ikke så tryg udi kameraopsætning kan du snildt lade fuldautomatikken råde og opnå virkelig gode billeder, uden selv at ændre på indstillingerne.

På P9’s forside findes det, vi vil betegne som et selfiekamera og også her er der tænkt på detaljerne, da der er mange muligheder for specialindstillinger der fordrer de bedte selfie-betingelser vi længe har set. Og er du en sucker for sådanne features generelt, vil du også finde stor glæde i de mange sjove, men nok ikke så nødvendige funktioner som ”skønhedsvideo” eller ”watermark” der giver dig mulighed for at indsætte et vandmærke som de, der findes på Snatchat, blot mere raffinerede.

IMG_20160604_200728
Billede taget med Huawei P9’s panoramafunktion. Foto: Johanna Pernklev.

Huawei har markedsført P9 med stor vægt på dets kameramoduler og det er der en virkelig god grund til – Det er et uovertruffent kamera som hurtigt skaber afhængighed og med utallige muligheder for at udfordre sine fotografiske evner, uanset startniveau.

Som garvede iPhonebrugere, er dette ubestridt den første smartphone, der har kunne få os til at overveje at overgå til Android ved næste telefonkøb.

Elektronista udlodder denne uge 1 stk. Huawei P9 til en heldig vinder. Hold øje med bloggen næste uge!

cof
Natbillede taget med farvekameraet. Foto: Johanna Pernklev.

Specifikationer:

 • Mål: 145 x 70,9 x 7 mm, 144g
 • System: Android 6.0
 • Skærm: 5,2 tommer
 • Hukommelse: 32 GB og med plads til max. 128 GB hukommelseskort der kan tilkøbes.
 • 3 GB RAM
 • Indbyggede højttalere. Lyd gennem højttalere og headset er som udgangspunkt upåklagelig, men afhænger af kvaliteten på dem.
 • Batteri: 3.000 mAh, P9 kan sagtens holde hele dagen trods et aktivt forbrug.
 • Datahastighed: 300 Mbit/s (4G)
 • Kamera: 12 megapixel, autofokus, fotolys, Aperture F/2.2
 • Selfiekamera: 8 megapixel, F/2.4
 • Video: Fuld HD
 • Tilslutninger: USB Type-C, Bluetooth 4.2, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
 • Indbygget GPS

 

Testen er lavet i samarbejde med Huawei

 

 

 

 

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

five × five =

No Comments Yet.