Hvor meget smartphone kan du få til budgetpriser?

4 Min læsning

Den billigste iPhone 13 koster lidt ovet 6000kr. Den nyeste Samsung telefon koster på den anden side af 5000kr. Smartphones er dyre, rigtig dyre faktisk. Men hvor meget telefon kan du få for det halve, og hvad er konsekvenserne af at shoppe budget-telefoner?

OnePlus vil gerne overbevise dig om, at budget-telefoner kan mere end du tror

OnePlus er et telefon-brand der har bygget hele deres omdømme op på, at de leverer det hele for det halve. Og deres nyeste telefon ‘OnePlus Nord 2 5G’ bekræfter den filosofi.

Prisen ligger på omkring 3200kr for den billigste af telefonerne, og for den relativt lave pris får du en meget moderne Android telefon. Der er alt fra 5G forbindelse, en kæmpe skærm på 6,4″ og et kamera der klarer alle hverdagens behov. Telefonen har endda kigget Apple i kortene og har fået lavet deres helt egen processor i samarbejde med firmaet MediaTek. En ting der gør OnePlus Nord 2 ganske unik, og særdeles kraftfuld til alle opgaver, da den ikke bruger en Snapdragon-processor som alle Android telefoner, med undtagelse af Samsung, gør brug af.

I det store hele er rækken af kompromisser, som du skal indgå med OnePlus Nord 2 5G faktisk overraskende få. Designet og materialer er måske ikke af samme høje kvalitet, som når Apple eller Samsung for alvor spiller med musklerne, men til prisen er det en acceptabel telefon. Den klarer alle dagligdagens opgaver uden problemer, og har et stort batteri der kan klare selv de mest krævende mobilspil. Den største ros man kan give ‘Nord 2 5G’ er at der for de fleste vil ikke være noget synligt tab i at skifte til en markant billigere telefon sammenlignet med de dyreste Android telefoner i dag.

Men uanset hvordan du vender og drejer det. Så er det stadig en Android-telefon og for rigtig mange, så vil selv den billige pris ikke være nok til at sige farvel til Apples univers af apps og ikke mindst iMessage. For dem så er de budget orienterede muligheder desværre begrænset til enten en brugt iPhone eller den billige iPhone SE.

Hvis du derimod allerede bruger Android, eller er klar til at skifte, så er OnePlus Nord 5G en af de bedre telefoner du kan erhverve dig i den billige ende af skalaen. Det er langt fra en perfekt telefon, men den er “god nok” til det meste.

OnePLus Nord 2 5G fås fra 3300kr og opefter.

Nokia findes faktisk stadig – og de laver ret gode budget-telefoner

De fleste af os kender Nokia fra de gode gamle dage med Nokia 3210 og de første dage som ejer af en mobiltelefon. Men der er sket meget med det finske brand siden da. I dag er Nokia synonym med nogle af markedets bedste budget-telefoner.

Og for 2000kr kan du blive ejeren af Nokia G50 som er 5G budget-telefon, der for de fleste mennesker vil kunne klare hverdagens behov med emails, sociale medier og browse på nettet. Telefonen er dog ikke udstyret med en super hurtig chip indeni, modsat OnePlus, så forvent ikke at kunne spille meget krævende spil på den.

Til gengæld er batteriet kæmpe stort på Nokia G50 og vil kunne holde sig kørende fra morgen til aften uden problemer. Som med OnePlus er der dog også her tale om en Android-telefon, der kommer med tre års opdateringer og ikke mere end det.

Nokia G50 er en telefon med flere kompromisser end eksempelvis OnePlus Nord 2. Prisen er dog også derefter. For dig som er grundlæggende ligeglad med teknologi og bare vil have en telefon der fungerer i hverdagen, så er Nokia G50 et udemærket bud på en prisvenlig telefon.

Nokia G50 fås fra 2000kr og opefter.

Og så er der Apple

https://www.apple.com/euro/iphone-se/a/screens_alt/images/overview/ios13__bwsrc6p1ka4i_large.jpg

Når man snakker om billige telefoner, hvor man får meget for pengene, kommer man ikke udenom iPhone SE. For Apples billigste telefon er en af de bedste på markedet, selv når du sammenligner med telefoner der koster dobbelt så meget.

På den tekniske front er telefonen fuldkommen kompromisløs og gør brug af den samme A13 chip du fandt i forrige års iPhone 11. Telefonen er derfor ikke bare utroligt hurtig, men du er også sikret opdateringer i mindst fem år.

Der hvor du kommer til at mærke budget forskellen er i dens design og de helt små marginaler. iPhone SE er nemlig en tro kopi af det design som iPhone 8 havde. Det betyder ikke bare at telefonen er lille, men at du har heller ikke har Face ID og nogle af de nyeste funktioner til at finde Apples AirTags mangler.

Hvis du ikke vil bruge alt for mange penge, og vil blive i Apples univers, så er iPhone SE den bedste løsning på en højkvalitets budget-telefon.

iPhone SE fås fra 3600kr og opefter.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 − 5 =

No Comments Yet.