Hvor stor overvægt af gadgets slæber du rundt på?

2 Min læsning

Af Leif Bomberg

Kan du heller ikke nænne at skille dig af med sidste års smartphone, bare fordi du har købt den nyeste model? Så hører du til det store flertal, der bare har flere og flere gamle gadgets liggende i skabe og skuffer.

 

gadget overvægt 2

 

De fleste vil jo gerne have de nyeste smartphones, de senest ankomne tablets eller bare den hotteste laptop.

Derfor er vi godt på vej til at blive et samfund af gadgetsamlere. For hånden på hjertet: Hvor mange af jer kan nænne at smide ens seneste smartphone ud?

Nogle lader den gamle gadget gå videre i familien, mens andre forsøger at sælge den som brugt. De fleste gemmer den imidlertid – i skuffen f.eks.

Man kan se denne gemme-tendens som en slags gadget-overvægt. Jo flere gadgets, man ikke kan nænne at fjerne, desto mere vægt tager man på.

Den amerikanske forhandler uSell, der har specialiseret sig i at formidle salg af brugte smartphones, har brugt risikoen for gadgetovervægt som basis for denne morsomme nye infografik.

 

gadget overvægt 3

Den viser f.eks, at 93 pct. af smartphone ejerne siger, de godt vil sælge deres gamle gadgets, men kun 39 pct. får det gjort. Sikken en overvægt, der bliver samlet her.

Ifølge uSell lider 42 pct af smartphone ejerne af ekstrem overvægt. Det vil sige, at de beholder deres nu ubrugte gadgets i mere end to år.

10 pct. er meget overvægtige, mens 30 pct. er moderat ramte – det vil sige, at de har gadgets liggende mellem 1 og 6 måneder, efter at de er blevet afløst af nye.

Og ganske interessant – der er forskel på kønnenes begrundelse for at skille sig af med gamle gadgets:

Mænd gør det, fordi de mener, at deres gadgets taber i værdi, jo længere de beholder dem. Kvinderne derimod gør det for at få ryddet op i gemmerne.

Infografikkens tal er amerikanske, men jeg tror, at de danske vil ligne dem meget, hvis man lavede en tilsvarende analyse herhjemme.

Se hele infografikken i stort format ved at klikke på dette link….

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 × 1 =

No Comments Yet.