Legos nye sæt sætter endelig fokus på den mest oversete i Mario universet

3 Min læsning

Den mest oversete af figur i Super Mario universet får langt om længe noget fokus rettet mod sig. Det er nemlig tid til at Prinsesse Peach får sit helt eget LEGO sæt.

Danske LEGOs samarbejde med japanske Nintendo har indtil nu kastet rigtig mange nye byggesæt af sig, der blander det populære Super Mario univers med LEGOs verdenskendte klodser. Og nu er turen endelig kommet til den mest oversete figur i hele Mario-universet. Nemlig Prinsesse Peach.

Faktisk har Prinsesse Peach altid været ret overset. Lige siden det første Super Mario spil har hun været prinsessen der skulle reddes. Og har sjældent haft meget, at skulle have sagt selv. Det er kun i spil som Mario Kart og sportstitlerne, at hun som regel kan bestemme selv. Eller i det forfærdelige Super Princess Peach fra 2005, hvor et af hendes våben mod fjenderne var at græde.

Kort sagt har Prinsesse Peach ikke haft det store rampelys rettet mod sig, men heldigvis sker det nu med det nye LEGO sæt. Hvor der allerede findes LEGO Mario og LEGO Luigi byggesæt, og den klassiske trio nu er komplet.

Selve LEGO Princess Peach oplevelsen består af et startersæt, som er selve Prinesse Peach figuren og en lille bane du kan samle til hende. Der er selvfølgelig også et væld af andre byggesæt centreret om alt fra hendes slot til et andre eventyr. Men ingen af disse ekstra sæt kommer med en Prinsesse Peach figur, og kan fint bruges uden hende, hvis du i forvejen har en Mario eller Luigi figur.

Hele byggeriet foregår også digitalt via en skærm, og det er også sådan at du “leger” med sættet efter det er bygget færdigt.

Det er nemlig gennem skærmen, at computerspilsdelen fra Super Mario universet kommer til udstråling. Ligesom i de klassiske Super Mario spil, skal du opsamle mønter, hoppe på fjender og ved hjælp af teknologien inde i Prinsesse Peach, Mario og Luigi figurerne kan de registrere bevægelse, ting de lander på og efterfølgende reagere på det.

Så foreksempel kan du putte Prinsesse Peach i den gynge der følger med hendes sæt, og ved at svinge hende frem og tilbage optjene mønter, inden du bevæger hende videre på din færd og rammer målstregen.

Det er en lidt skør blanding mellem det fysiske og digitale, og ligesom med alt andet LEGO leg, så kræver det at fantasien gør rigtig meget af arbejdet. Heldigvis kan man også ignorere alt det digitale, og bare lege med klodserne som man har lyst til.

Kombinationen af det digitale og fysiske er dog rigtig interessant, da det er gennem app’en at meget af legen i LEGO Super Mario bliver struktureret. Kobler man flere af figurerne til samme tablet eller smartphone, så kan de nemlig snakke sammen og interagere med hinanden.

Det kan være alt fra at de kan redde hinanden fra fælder, eller man kan samarbejde om at klare en fjende. Det er også i app’en, at der er små ekstra opgaver, der giver meget mere struktur på den ellers løsslupne leg med LEGO.

LEGO Prinsesse Peach startsættet fås til 549,-

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 × four =

No Comments Yet.