Low-budget guide: Bærbare computere hvor du får mest for pengene

3 Min læsning

En god bærbar computer behøver ikke koste alt hvad du ejer og har. Heldigvis findes der en masse gode computere til overraskende få penge. Vi guider dig igennem tre muligheder for en billig bærbar, der stadig kan det meste

En Chromebook kan klare de fleste behov

Hvis ting som Photoshop eller Fortnite ikke er på din liste over behov en bærbar skal dække, så kan en Chromebook meget vel være den næste computer du skal eje.

I stedet for et styresystem som MacOS eller Windows 10, så bruger en Chromebook sit eget styresystem i form af Chrome browseren, de fleste kender og elsker. Det er en simpel tilgang til hvad en computer skal være, og for mange er det mere end rigeligt.

Det betyder også, at traditionelle PC og Mac programmer ikke kan bruges, så du kan ikke spille Fortnite eller arbejde i Adobe Premiere. Der er til gengæld massevis af gode alternativer både som Android apps eller via Chrome browseren. Der er nogle begrænsinger at arbejde med, til gengæld får du med Chrome OS et særdeles hurtigt styresystem samt en computer der er konstant opdateret og sikker.

En Chromebook som ‘Chromebook 14’ fra HP koster 2800,- kr

Fordele og ulemper med en Chromebook
+ Ukompliceret og virker uden problemer
– Det kræver lidt tilvænning at bruge Chrome-browseren til alting og du er hele tiden logget ind i Google tjenester

Surface Go er den oplagte Windows maskine på et stramt budget

Hvis du vil have en ultra transportabel computer, du næsten kan have i jakkelommen så er Surface Go et oplagt bud på din næste bærbare computer. Måske mere en tablet på speed.

Den er lille, praktisk og selvom den ikke har hestekræfter til at redigere videoer, kompenseres der med den kompakte størrelse. Det er en maskine der først og fremmest er bygget til de små opgaver, som at arbejde i Word, browse på nettet, skrive emails og høre noget musik.

Forvent ikke at den lille computer kan alt hvad maskiner til tre-fire gange prisen kan. Men hvis du kan acceptere nogle få kompromisser, finder du en meget transport venlig og lækker bærbar i Surface Go.

Surface Go fås til 3500,- kr,
vi anbefaler du også køber et tastatur-cover til 1000,- kr.

Fordele og ulemper med Surface Go
+ Super transportabel og lækker
– Du kommer ikke til at redigere film eller tunge billeder på den

Apples iPad kan faktisk også være en god computer

Apples nyeste iPad kan faktisk for mange erstatte en bærbar computer, hvis du vel og mærke også køber et tastatur og er klar til at tænke lidt kreativt.

Den nyeste udgave af iPadOS giver dig som bruger en masse af de værktøjer, som kan forvandle din tablet til en ganske funktionel computer. Du kan have flere vinduer åbne på én gang, bruge et filsystem til at gemme ting og App Store er fyldt med velkendte apps som Microsoft Office, Google Drive og Outlook, så du kan dække langt de fleste basale behov når det kommer til en bærbar computer.

Den nyeste iPad kan fås fra 3000kr og opefter.
Smartcover med indbygget tastatur koster 1400,-kr.

Fordele og ulemper med en iPad:
+ Nem at have med og med lang batterilevetid
– Det kan være kluntet at få den til at gøre alt det du drømmer om
– Du skal tilkøbe et tastatur

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

two × one =

1 Comment
  • Henrik
    februar 3, 2020

    Jeg synes det er aldeles fremragende med de fiffige tips fx som idag med slettede sms’er.
    Gennemgang af fx billige bærbare er dejlig forståelig læsning for mig omkring der ofte beskrives i ubegribelige termer.