Muterede menneskevæsner og hybride fabeldyr – du kan stadig nå at opleve udstillingen En kærlig verden

1 Min læsning

Hvordan kommer vi til at leve sammen i fremtiden? Det får du et tankevækkende bud på på i ARKENs udstilling “En kærlig verden”, hvor
den australske kunstner Patricia Piccinini med sine menneskelignende skulpturer tematiserer fremtidens livsformer og fællesskaber. Og du kan se udstillingen helt indtil d. 8. september 2019.

I “En kærlig verden” kan du gå på opdagelse i Patricia Piccinini sanselige og eventyrlige fremtidsunivers med fortællinger om hybride fabeldyr, dyriske maskiner og muterede menneskevæsner, som lever side om side”, som det hedder i ARKENs beskrivelse af udstillingen.

“En kærlig verden” leder tankerne hen på fremtidige og samtidige tendenser som designerbabyer, 23andme, fåret Dolly og CRISPR-teknologi. De hybride skulpturer spejler de nyeste digitale og bioteknologiske muligheder og eksperimenter og byder i høj grad op til refleksion over vores teknologiske og digitale virkelighed.

Piccininis installationer er derfor foruroligende og fascinerende, fordi de går skridtet videre og slører grænserne mellem natur, teknologi og menneske – men måske formår hun derved at få os til at forestille os verden på ny. 

ARKEN i Ishøj viser udstillingen ”En kærlig verden” fra 9. februar til 8. september 2019. 

Billedtekst: Patricia Piccinini, The Couple, 2018 (detalje). Foto Estelle Druskovich

Se også Elektronistas gadgetside hver måned i modemagasinet IN.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

three × 1 =

No Comments Yet.