Nu lytter væggene med

1 Min læsning

Styrer du lyssætning, temperatur, gardiner, vaskemaskine med mobilen eller via din digitale assistent, så kender du Internet of Things. Men fremtiden byder på noget nyt, nemlig Internet of Ears. Ting og bygninger omkring os vil begynde at lytte, og det er der både fordele og ulemper ved. Energibesparelse, convenience og sikkerhed er klare fordele. Når huset ved, hvor dets beboerne befinder sig, kan det selv monitorere varme, lys og musik.

I Danmark bliver det næppe aktuelt, men ved jordskælv bliver det også nemmere for redningsfolk at vurdere, om der er nogen fanget i bygningen, og hvor de befinder sig. Men da IoE i den grad bygger på indsamlingen af personlige data, er der selvfølgelig også et vigtigt privatlivsaspekt at tage i betragtning, som fx gennemsigtighed, som gør det muligt for os brugere at forstå, hvad der sker med vores data. Hvad bliver den næste internet of…. mon? 

Se også Elektronistas gadgetside hver måned i modemagasinet IN.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

13 − 10 =

No Comments Yet.