VR-udstilling tager dig med til fremmede steder og drømmelignende universer

3 Min læsning

Der stilles skarpt på den nye og grænseløse virtuelle virkelighed i Copenhagen Contemporarys (CC) nye Virtual Reality udstilling under titlen CC LAB. Her introduceres en række danske og internationale kunstnere, der i arbejdet med dette nye medie skubber grænserne for, hvad kunstens oplevelsesrum kan være. 

Udstillingen løber fra d. 23.09.17 – 26.11.17 på Papirøen i København.

Mens Virtual Reality (VR) har inspireret spiludviklere i årevis, er kunstnere og historiefortællere kun lige begyndt at udforske mulighederne inden for VR. Ved at inddrage VR i kunsten kan kunstnerne vende både op og ned og sætte spørgsmålstegn ved de virkeligheder, vi kender – og vi tvinges derfor til at reflektere (mere kritisk) over vores egen verden. Med udstillingen CC LAB tager Copenhagen Contemporary på Papirøen VR med ind i laboratoriet og dig med til fremmede steder og ud i drømmelignende universer, alt imens du står midt i én af de store, gamle papirhallers udstillingsrum. 

I Hal 1 viser det danske studie Makropol den omfattende installation ANTHROPIA (2017). ANTHROPIA er en filmisk VR-forestilling, hvor performance, installationskunst og VR mødes i en 60 minutters lang begivenhed. I CCs store hal bevæger publikum sig med VR-briller gennem installationens ceremonielle narrativ, der er inddelt i fem kapitler og udspiller sig på en minigolfbane. Vejen til ANTHROPIA begynder ved bane 1, men for hvert skridt man tager ind i den syntetiske virkelighed, opløses det velkendte gradvist, og en ny virkelighed tager form.

ANTHROPIA er en særforestilling, hvor der kun kan være 8 gæster i installationen ad gangen, og tilmelding via Billetto eller fysisk i CCs reception er derfor nødvendigt. Der vil blive lukket 2 gæster ind hvert kvarter, og performere fungerer som guider, der hjælper publikum gennem den ceremonielle rejse.

I Hal 2 præsenteres en anden vigtig aktør inden for VR; det danske produktionsskab Khora Contemporary, hvis vision er at skabe bro mellem kunstnere og Virtual Reality-mediet. CC præsenterer her en række kunstneres forskelligartede bud på, hvordan kunst og VR-teknologi kan forenes, produceret af Khora Contemporary. De udvalgte kunstnere arbejder normalt inden for vidt forskellige kunstneriske retninger: Maleri, skulptur, installation og video. I de nye VR-værker produceret af danske Khora Contemporary integreres disse traditionelle medier, og udstillingen giver publikum mulighed for at gå på opdagelse i virtuelle universer skabt af Christian Lemmerz (GE/DK), Paul McCarthy (US), Tony Oursler (US) og Erik Parker (GE/US).

Tony Oursler, Spacemen R My Friended (2016). Courtesy of the artist and Khora Contemporary

Rummet er dit lærred, og mulighederne er endeløse

I Hal 2 kan man også afprøve det anerkendte VR-tegneprogram Tilt Brush. Tilt Brush er CCs VR-tegneværksted for børn og andre kreative sjæle, hvor man har mulighed for at prøve det innovative Virtuel Reality tegneprogram Tilt Brush og give kreativteten frit spil: Oplev fx dine penselstrøg blive 3D, kast med stjerner i alle farver eller skriv dit navn med flammer.

Udstillingen løber fra 23.09. – 26.11.17 i CC på Papirøen i København.

OBS. Oplevelsen ANTHROPIA i Hal 1 tager 60-70 minutter og koster 50 kr., der tillægges den normale indgangspris til CC på 75 kr. Minimum aldersgrænse er 16 år. Ca. 5000 billetter sættes til salg.

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

two + 2 =

No Comments Yet.