Robot er husets vinkender

3 Min læsning

Den nye Butler lever fuldt ud op til sit navn. Den kørende robot kan servere snacks og vin og drinks ved den rigtige temperatur – og kender sin ejers favoritvine.

vin-robot-ny-1

Hvad mangler I i jeres husholdning?

Hvis I hører til den mere velbeslåede del af befolkningen, har I jo formentlig det hele – eller i hvert fald det meste. Fx en pænt bestykket vinreol, en velassorteret bar og et vinkøleskab.

Til gengæld har I nok ikke en egen vinkyper – en privat sommelier – der kender jeres vinsmag helt præcist og kan servere den rigtige vin på det rigtige tidspunkt og med den rigtige temperatur.

Den nye Butler-robot kunne udfylde den rolle. Altid parat til at servicere sit herskab. Uden krav om syv-timers arbejdsdag, seks ugers ferie og fri i weekenden.

Det eneste krav, som Butler stiller, er jævnlig adgang til en tændt stikkontakt – og at nogen holder hans lager af vinflasker, glas og snacks ved lige.

vin-robot-6

Butler kunne ligne noget, der kom fra B&O’s designkontorer, men han (eller er han en hun?) har sin opfinder siddende i Sydkorea. Han hedder Kwanjun Ryu og har en praktisk tilgang til både god vin og god service af kunderne.

Butler er et slags selv-kørende vinskab med indbygget intelligens.

I toppen placeres åbne flasker eller flasker, der er klar til åbning. Perfekt tempereret. Efter vinens ideelle serveringstemperatur eller varmere og koldere, hvis Butlers ejer foretrækker det.

Butler kender alle de vine, som han bliver bedt om at servere. Han har nemlig tjekket dem via trådløst internet, fundet de forskellige årgange, om de skal dekanteres, og ved hvilken temperatur de serveres bedst.

Butler holder naturligvis de udvalgte vine ved den ideelle temperatur – og er det stærkere spiritus, drinks osv. holder han også ingredienserne perfekt afkølede – inklusive isterninger.

vin-robot-7-2

Som enhver god tjener kender Butler sin kunder godt. Faktisk kan Butler genkende dem på deres fingeraftryk, som de afleverer, når Butler tændes.

Så ved Butler, hvem han skal servere for – og af erfaring hvilken vin hver enkelt foretrækker. Butler har nemlig en god (digital) hukommelse.

Fingeraftrykket kan Butler også bruge til andre biometriske formål. Fx kan han mærke, om de har feber, om de er stressede, om blodtrykket er for højt – og hvordan personens biorytme ser ud.

Ud fra den viden foreslår Butler på sit display, hvilken vin der vil være den bedste til anledningen – og om det vil være godt med en snack eller ej.

Butler har nemlig også god plads til frugt, kiks, små ostesnitter, peanuts, chips og anden snack, som kan nydes sammen med de våde varer.

Butler kan fjernstyres fra en smartphone-app, men kan også være en god ven i mere stillesiddende perioder. Så kan man tage sit glas vin fra robottens top, der fungerer som et lille barbord.

Den gode Kwanjun Ryu mangler dog at fortælle os mindst to vigtige ting:

Hvornår kommer Butler på markedet, og hvor meget skal han koste….?

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 × four =

No Comments Yet.