SE HVORFOR VI GODT GIDER DET NYE LG FLADSKÆRMSTV – OG HVAD DU SELV SKAL KIGGE EFTER

3 Min læsning

Af Anne Mette Beck

Det er så pænt, at det ikke gør noget det fylder hele væggen. Nå ja, og så viser det et lækkert billede og gode 3D-oplevelser. Elektronista har testet et kæmpe fladskærmstv fra LG.

LG har netop lanceret en ny serie af LED-fjernsyn, der har et lækkert slankt design, prisbelønnet Cinema 3D og Magic Motion fjernbetjening. Modellen vi har leget med, hedder LG LM760T i 55″, men fås også i 47” og 42”. Her bliver ikke så meget snak om kalibrering, opløsning og processorer, men derimod spørgsmål jeg ville stille mig selv, hvis jeg skulle ud og have nyt fjernsyn.

Gider jeg, have det stående i min stue de næste mange år?

Ja, du gør! I denne her serie af fjernsyn, har LG nemlig lagt stor vægt på designet. Fjernsyn er ikke længere bare noget der skal pushe underholdning ud i stuen, det skal også være æstetisk og passe ind i omgivelserne. Og det her tv er virkelig flot og meget diskret. Når det er slukket er næsten hele rammen usynlig, da den går i et med selve skærmen.

Alle indgange til stik peger enten ned eller til siden, hvilket er praktisk, hvis du gerne vil montere fjernsynet på væggen i stedet for at bruge den medfølgende fod. Foden er desværre også lidt et minus ved designet, da den ser meget plastik-agtig ud i noget meget blankt sølv.

Hvor mange fjernbetjeninger skal jeg have liggende på sofabordet?

Minimum to. Med TV’et følger nemlig en ganske normal og kedelig fjernbetjening med et utal af knapper – præcis som vi kender dem. Men oveni det følger også en såkaldt Magic Motion fjernbetjening, der har meget få knapper. Den fungerer næsten som en tryllestav ved at man peger med den og styrer en pil på skærmen, hvilket gør det meget hurtigere at skrive og klikke sig rundt mellem de forskellige applikationer, der er på tv’et og er faktisk overraskende præcis og nem at bruge.

Så hvad kan det – udover at være et fjernsyn?

En smule ekstra. LG har deres Smart TV-platform, der indeholder muligheder for underholdning og spil og som sagt er det super nemt og hurtigt at navigere rundt på med Magic Motion-fjernbetjeningen. Du kan prøve en demo af Smart TV-platformen her.

Og hvor tit er du ikke på Facebook eller Twitter mens du ser tv, enten på bærbar, tablet eller telefon? Tit, ikke? Hvorfor ikke være på Facebook på tv’et? Nogle af de apps der er på tv’et, er nemlig Facebook og Twitter, så du kan splitte skærmen op i to, så du stadig kan følge med i programmet, mens du får dit Twitterfeed serveret lige ved siden af.

Er det ligesom at gå i biografen?

Næsten. Du kan i hvert fald se 3D hjemme i stuen. Hvis du ikke selv har noget 3D-materiale liggende på hylden, er der en LG Smart TV-tjeneste, der hedder 3D World, er der en masse gratis indhold. Jeg har blandt andet fornøjet mig med Kylie Minogue i 3D, men der er også meget andet, såsom dokumentar- og børneprogrammer – ganske gratis!

Der medfølger 3D-briller når man køber et af disse fjernsyn og du kan sågar også tage dem med, hvis du skal se 3D-film i biografen.

Hvis du vil have den helt store biografoplevelse, er det nok nødvendigt at investere i nogle højttalere, da dem der er indbygget er okay til hverdagsbrug, men ikke til den store filmoplevelse.

Men hvordan er det egentlig at se fjernsyn på det?

Vi har kigget på 55″ udgaven, hvor billedet er knivskarpt og der bliver skelnet rigtig godt mellem farverne, så længe man holder sig til ting i HD. Når vi er oppe i denne her skærmstørrelse, bliver billeder af lav kvalitet endnu dårligere når de bliver blæst stort op. Derudover følger det også rigtig godt med, hvis man eksempelvis spiller spil på det.

Overordnet er det altså et lækkert fjernsyn, der er velegnet til både at spille på og som hjemmebiograf, hvor 3D faktisk fungerer ret godt. De applikationer der findes til fjernsynet lige pt. er dog ikke overvældende, men det kan man håbe kommer med tiden.

Vejledende cirkapriser:
55″ : 17.999 DKK
47″ : 12.999 DKK
42″ : 10.999 DKK

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

6 − five =

No Comments Yet.