Sidste Elektronista på 24syv: #367 – Den første og den sidste

3 Min læsning

For 8 år siden lavede Christiane Vejlø Elektronista program #1. I denne uge har hun lavet Elektronista #367 – det endegyldigt sidste Elektronista program på Radio24syv. Og hvad skal sådan et sidste program så handle om? Hvem er vigtig nok til at tage det ærefulde ansvar at være gæst for allersidste gang? Dronningen? Statsministeren? Elon Musk? Bill Gates? Efter mange overvejelser valgte Christiane at invitere 3 mennesker som har fulgt programmet og været med som gæster helt fra begyndelsen. Til at præsentere et tilbageblik på den teknologiske udvikling mellem 2011, hvor programmet sendte første gang, og 2019 hvor programmet sender sidste gang har Christiane inviteret Clara Mai Kunstmann, Susanna Rankenberg og Morten Remmer. Vi ser på udviklingen indenfor streaming, sociale medier, apps, spil og privatliv de forgangne 8 år. Programmet byder på klip fra 2011 og slutter af med Christianes tak til lytterne.

Lyt til det sidste Elektronista-program på 24syv

Shownotes

For otte år siden lavede Christiane Vejlø det første Elektronista-program. Du kan lytte til Elektronista #1 her.

Sådan så det ud bag knapperne da Elektronistas første program blev sendt for otte år siden.

Mads Brügger og Mikael Bertelsen ville gerne have Christiane til at lave et elektronikprogram til kvinder. Christiane Vejlø ville ikke lave et kønsspecifikt teknologiprogram, men hun ville til gengæld rigtig gerne lave et digitalt kulturprogram for alle – også dem, der egentlig ikke tænkte, at de interesserede sig for tech. Meget kendetegnende for 24syv fik Christiane lov til at lave programmet på sin måde – og det er blevet til intet mindre end 367 Elektronista-programmer siden.

Christiane har gennem de otte år haft mere end 600 gæster i studiet.

Hvem er vigtigt nok til at tage det ansvar at være gæster i det sidste Elektronista program på 24syv? Selvfølgelig Clara Mai Kunstmann, Susanna Rankenberg og Morten Remmer, der alle har været gæster (og venner) af programmet helt fra starten.

Clara Mai Kunstmann og Susanna Rankenberg har været faste gæster i Elektronistas årlige juleprogram. Det er blevet til en hel del programmer herunder:
– #56: Julehygge med Rankenberg og Kunstmann
– #140: Elektronista julestue
– #235: Det store Elektronista juleshow
– #282: Guld jul og hårde pakker
– #328: 8-bit jul,

Clara Mai Kunstmann er digital udviklingschef hos TV2, Susanna Rankenberg er konsulent og rådgiver på rankenberg.com og Morten Remmer er Chief Digital Officer hos Puori.

Gæsterne taler om redigeringsprogrammet Hipstamatic, som de brugte meget dengang i år 2011. Når de kigger på programmet nu, ser det virkelig overredigeret ud.

Det er en streamingtjeneste, men det føles som om man har adgang til al musik i verden – og så på sin telefon, på et splitsekund!

Morten Remmer om det dengang helt nye Spotify i Elektronista #1 fra 2011

Den første Iphone og den første version af Apple Tv havde ikke en App Store.

Gadgets i 2011

 • Samsung smarttv
 • iPad 2
 • Kindle Fire
 • HTC Thunderbolt. 
 • iPhone 4S. 
 • Samsung Galaxy Tab 10.1.

Clara taler om det sociale medie ‘Ipoo’, hvor man kunne se, hvor man visuelt på et kort kan se, hvor mange mennesker, der sidder på toilettet og er online i nærheden af en. Appen findes desværre ikke længere.

Der har altid været appbefalinger i Elektronista programmet. Her er en liste af de apps, der hittede tilbage i år 2011:

 • Flipboard
 • Google Translate
 • Quora
 • Snapseed
 • Pinterest
 • Garmin Street pilot
 • HBO Go

Det sidste Elektronista-program på 24syv slutter med den samme sang, som blev spillet efter det allerførste program: Tina Dickows “Count to ten”. Din vært var som altid Christiane Vejlø, som du fremover kan følge på bloggen her, på Twitter, Instagram og Facebook.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

19 − six =

No Comments Yet.