SPIL ANBEFALING: DE SJOVESTE SPIL TIL DENNE MÅNED

4 Min læsning

Det er for alvor blevet sommer, og selvom solen brager afsted udenfor skal du ikke synes for de tre sjoveste spil du kan spille på en varm sommeraften i ferien.

Tag på eventyr i baghaven

Pikmin 3 fås til Wii U (349,-)

ElektronistaSpilanbefalignerPikmin3

Da jeg var lille, så var baghaven et næsten uendeligt stort sted fyldt med eventyr. Den mindste sten var et gigantisk bjerg at bestige, og snebunkerne føltes meget større end de nok var i virkeligheden. Det nyeste spil i Pikmin serien genskaber den følelse helt perfekt. Den mindste vandpyt er en dyb sø, og det er vidunderligt at føle sig som et barn igen.

På overfladen er Pikmin 3 et strategispil. Du styrer tre små rummænd, der nødlander på en planet, som huser de små Pikmins. Med din fløjte kan du guide dem rundt, og bruge dem som et nyttigt redskab i den færd med, at indsamle frugt, reparere dit rumskib og løse gåder.

Det geniale ved Pikmin 3, at det hele foregår i fodhøjde. Dine rummænd er super små, og alt lige fra frøer til væltede træer er enorme udfordringer at forcere, og det kombineret med de sprudlende farver og herlige musik gør det til et stort eventyr at udforske baghaven.

2496924-ss26

Undervejs i eventyr finder du forskellige typer af Pikmins, nogle kan flyve, nogle kan svømme og andre kan tåle elektricitet. Dine evner til at balancere mellem de forskellige typer, og bruge dem på de rigtige tidspunkter til at løse gåder, er nøglen til at få succes i spillet.

Pikmin 3 fungerer for både børn og voksne. Det er aldrig alt for krævende, og spillet giver rum nok til, at det er ok at lave fejl (såvel som, at eksperimentere). Samtidig er muligheden for at styre 100 Pikmins rundt på én gang magisk, og giver plads til at være lige så strategisk som man selv orker.

Pikmin 3 føles som et eventyr i knæhøjde, og en magisk rejse i en ukendt verden, der bunder i noget vi alle har oplevet. En fortryllende rejse, som bør opleves.

Elektronista anbefaler til:

– Alle med hang til lidt eventyr

Lillebror trumfer storebror Mario i nyt eventyr

New Super Luigi U fås til Wii U både som download og i butikkerne (369,-)

luigi

Normalt er det Super Mario der er Nintendos stjerne. Den ikoniske blikkenslager, der er synonym med det legendariske spilfirma. Men Mario har også en lillebror, nemlig Luigi. Det er i år 30 år siden, at han blev opfundet og det fejrer Nintendo med et spil dedikeret til ham.

New Super Luigi U tager den klassiske Mario formular og giver den et helt unikt Luigi-twist. For Luigi er markant anderledes end hans bror i spillet. Han er mere flyvsk, hopper højere end brormand og bevæger sig en del hurtigere. Han er så at sige for de øvede Mario spillere, og det er hele spillet også.

For New Super Luigi U er pokkers svært. Det er et udfordrende spil, der kræver at du virkelig kan holde tungen lige i munden. Jeg måtte bruge en god halv time på spillets tredje bane, og det hjælper ikke på nerverne, at du samtidig kun har 100 sekunder til at gennemføre hver enkelt bane. Der er pres på fra første sekund, og spillet lægger ikke fingrene imellem.

Men så snart du lærer at få styr på Luigi, og finder rytmen venter der et exceptionelt veldesignet spil, der presser dine evner til det yderste men samtidig er tilfredsstillelsen utroligt stor når det endelig lykkedes at vinde.

Elektronista anbefaler til:

– Mario eksperterne, der trænger til en rigtig udfordring

Mario på eventyr i drømmeland

Mario & Luigi:  Dream Team Bros. fås til Nintendo 3DS (386,-)

mario_and_luigi__dream_team_by_legend_tony980-d5uy0la

Normalt forbindes de to brødre Mario og Luigi med nogle af de sjoveste platformspil, hvor du hopper på skildpadder og redder prinsesser. Men de har også andre gøremål, som de får udløb for i Mario & Luigi serien til de håndholdte maskiner.

Disse spil er meget tekst, og historie, tunge og har en mere humoristisk tilgang til Mario-universet. Og så er de også en helt anden type spil, for kampe mod fjender er tur-baseret, i den forstand at du og fjenderne skiftes til at angribe hinanden, indtil en af jer falder om. Det er en anderledes spiloplevelse end almindelige Mario spil, men fantastisk underholdende og medrivende.

8948325877_952b3529ac_b

I selve spillet skal du redde en hyggelig ferieø fra, at blive fanget i et evigt mareridt, ved at rejse ind og ud af drømmeland, slås mod mareridt og selvfølgelig slås mod Bowser før eller senere. Størstedelen af spillet foregår inde i Luigi’s drømme, og her er han alt andet end en kluntet svækling, og det giver anledning til en masse bizarre oplevelser som for eksempel når Luigi kloner sig selv flere hundrede gange, der samler sig til et kæmpe Luigi-tårn du kan styre – for i drømme er alt muligt.

Mario & Luigi: Dream Team Bros. er et utroligt underholdende spil, hvis du ikke forventer et klassisk Mario spil, men derimod er frisk på noget nyt og meget morsomt.

Elektronista anbefaler til:

– Fans af Mario og Luigi, der vil prøve noget helt nyt

Det var alt for denne måned, og forhåbentlig er der noget for dig blandt de udvalgte. Hvad er dit yndlingsspil? Og har du noget bestemt du hellere vil spille i sommervarmen?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

17 − 16 =

No Comments Yet.