Spil: Nyt episodisk Game of Thrones-spil er fantastisk

3 Min læsning

Kan du ikke få nok af Game of Thrones? Og er tanken om at vente helt til engang i 2015 for at se sæson 5 næsten uudholdelig? Så læs med her, for nu kan du dulme smerterne med et nyt Game of Thrones-spil, der giver dig indsigt i hidtil ukendte personer fra universet og leder op til starten af den næste sæson.

101_GOT_RAMSAY_LordW

Hvis du er super fan af Game of Thrones-bøgerne vil du måske huske, at i bogen “En Dans med Drager” er en kort lille passage, hvor en familie mod nord bliver nævnt – Forrester Huset. En familie, der gennem generationer har leveret træ til skibe og skjold til den kongelige familie og resten af norden. Forrester-familien er blevet berømt for deres unikke træ, der kan holde til mere end helt almindeligt træ.

Denne ukendte familie, der fik to linjer i en den seneste bog, danner fundamentet for det første Game of Thrones-computerspil lavet i samarbejde med HBO. Spillet er fordelt på seks episoder, hver af cirka to timers varighed, og vil udkomme løbende frem til sommeren 2015. I hver episode spiller du som en række medlemmer af familien Forrester, eller personer med relation til dem. I spillet handler det ikke om at bringe Forresterfamilien tættere på Jerntronen, men i stedet bare at sikre deres overlevelse i en krig, der er ved at splitte landet ad.

Fordi spillet er blevet til i samarbejde med HBO, har alle skuespillerne fra serien lagt både stemme og ansigter til deres digitale modpart. Så ønsker du at komme i skænderi med Tyrion, er det her en gylden mulighed for det. Samarbejdet med HBO betyder også, at handlingen her i spillet anses som kanon i Game of Thrones-universet. Derfor vil du i løbet af spillet få små informations-godbidder, der kan gøre sæson 5 af tv-serien endnu mere interessant at følge.

HouseForrester_Lord-F

Den første episode af spillet, “Iron from Ice”, tager sin start i efter det meget velkendte “Red Wedding”. Så du bliver kastet direkte ind i en af de vigtigste begivenheder i serien, og hvordan House Forrester spiller ind i det må du selv finde ud af. Men de spiller en vigtig rolle, og har en tilstedeværelse i flere dele af Westeros end man lige forventer. Og dette er netop spillets absolut største styrke. Du spiller ikke som Tyrion eller Jamie Lannister, det handler ikke om at slavisk gennemgå de eksisterende begivenheder fra serien. I stedet skærer du en helt unik historie ud af universet, med mennesker hvis skæbner ikke er defineret på forhånd.

101_GOT_CERSEI

Og netop fordi deres skæbner ikke er forudbestemt af tv-serien eller bogen, skal du passe på. For de valg, du tager i spillet, uanset om det er et svar i en samtale eller hvem du overhovedet vælger at snakke med, vil det få konsekvenser. Både historien og de forskellige personers holdning til dig vil løbende forandre sig afhængigt af dine handlinger.

Tager du Cerseis parti i en diskussion vil Tyrion ikke være interesseret i at hjælpe dig og omvendt. De personer du spiller som kan sågar endda dø, hvis du tager de forkerte valg, og det vil få konsekvenser for de andre familiemedlemmer, du også spiller som. Dramaet, der udspiller sig i løbet af den første episode er fængende, og det plot, som bliver lagt for dagen er på mange måder lige så fascinerende og interessant som den almindelige tv-serie.

Er du fan af Game of Thrones, og har brug for at forsøde ventetiden, er her et spil, som alle kan være med på og få noget ud af det. Da spillet ikke er et actionspil eller på anden vis kræver hurtige reflekser (en stor del af tiden går med samtaler og at tage beslutninger) kan alle være med til at opleve historien.

Den første episode af Game of Thrones, “Iron and Ice”, fås som download til Xbox 360, Playstation 3, PC, Xbox One, Playstation 4, Mac og iOS (Android i slutningen af måneden).

Du kan enten få hver episode for sig, eller købe adgang til hele sæsonen og få rabat.

KeyArt_GoT_Premiere

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

nineteen − 11 =

No Comments Yet.