Streamingtip: 3 podcasts du kan mærke helt inde i hjertet

2 Min læsning

Podcasts kan noget helt særligt, og jeg har i mange år haft utallige fantastiske og rørende oplevelser med lyd i ørerne. 24syvs utidige bortgang har efterladt et kæmpe hul. Men jeg finder alligevel hele tiden perler i ind- og udland. Her har jeg gravet 3 meget rørende danske podcasts frem som jeg synes du skal høre.

Find også streamingtips med psykopat-tema lige her.

Læge søger grænser

Måske kan du huske Dr. Klam? Han ramte Ekstra Bladets forside gang på gang og endte med at få en dom efter at have behandlet kvindelige patienter med vaginal akupressur. Ikke ligefrem en godkendt lægebehandling. Min tidligere 24syv kollega og måske Danmarks bedste interviewer har tilbragt flere dage i selskab med Søren Ventegodt, for at finde ud af hvad der egentlig skete dengang, og hvordan personen bag fortolker det nu- mange år efter. Et interessant projekt som bevæger sig væk fra mediesagen og dybt ind i andre og måske endda endnu mørkere sider af den person, der efter et indiansk udtryk(?!) kalder sig selv en “skidderik” og afkræver af Iben, at hun i sidste afsnit skal vurdere om han også ER en skidt person.

Black out- Pigen på billedet

Jeg bingede alle afsnit i træk og følte mig undervejs både rasende, ked af det, frustreret og håbefuld. Pigen Sara fortæller om en voldsom begivenhed, der skete da hun var 16. Men alt er ikke sort hvidt. Er det et overgreb? Er det en voldtægt? Er det to voldtægter? Eller er det bare sjov og ballade mellem unge, fulde mennesker? I starten hoppede Sara med på den sidste. Bare fordi hun ikke kunne hverken huske eller mærke, hvad der var sket. Men så kom billedet af hende i sengen på facebook, og her starter et levende mareridt for den unge pige. Historien om Sara burde være pensum for både unge og deres forældre. Find den i DR Radio app’en. (Den burde også være andre steder, men jeg kunne ikke finde den i Pocket Casts).
Lyt gratis til Black out- Pigen på billedet hos DR.

Willams død

Hvad sker der i et lille landsby samfund, når en ung og afholdt man pludselig tager sit eget liv? William er vokset op på Christiania, og gennem 3 afsnit fortæller hans forældre og bror hvad der skete, hvordan de fandt William og hvordan de sammen kom gennem smerten. Historien er enormt smukt fortalt, og hele lydsiden spiller max.
Lyt til Williams død gratis på DR her.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 × 3 =

1 Comment