THE SIMS – DA DUKKEHUSET BLEV ET DIGITALT KULTFÆNOMEN

4 Min læsning

Elektronista dykker ned i et af de mest populære spil i moderne tid, The Sims. 

Sisse Marie og Graham Nardon skriver autografer til de fremmødte Sims fans (foto: Morten Skovgaard)

Vi giver ikke folk et spil, vi giver dem værktøjer til at skabe deres eget spil“.

Sådan lød det fra Graham Nardone, en af producerne på The Sims serien, da jeg forleden interviewede ham omkring The Sims, og den kommende udvidelse til Sims serien med navnet “Årstider”.

Men det er ikke kun mig og Graham der er til dette event, i rummet ved siden hvor jeg interviewer Graham sidder en stor flok af landets største Sims fans og nyder et eksklusivt kig på “Årstider” og videnlsesudvidelsespakken “Overnaturligt” der blev lanceret for kort tid siden.

Fra hver enkelt skærm er der en meget mærkbar energi der summer, alle de her deltagere glæder sig vanvittigt meget over muligheden for, at dykke endnu dybere ned i The Sims universet, og med “Årstider” tage deres Sim-eventyr til helt nye højder.

Tiden før Angry Birds
For mange var The Sims et af de mest definerende spil i midten af halvfemserne- den tids Angry Birds. Det var noget alle spillede, dreng, pige, mor, far, lillebror og selv naboen.

Magien ved at have sit eget lille dukkehus har siden da holdt fast, og de mange fans i lokalet havde en fantastisk energi. Når jeg hørte dem sidde tre om en computer og bruge ti minutter på, at diskutere hvilken slags øjnskygge deres avatar (spillefigur) skulle have, var det en klar indikation af at de var sande fans, og de små detaljer er essensen af det der gør Sims så specielt

Fans er drivkraften bag The Sims

Fans af det vigtigste der er for Graham og de mange andre mennesker, der hver dag arbejde på nye tiltag til The Sims universet. For uden fans har de ingen kunder, men heller ingen samarbejdspartnere:

Vi inddrager vores fans meget tidligt i udviklingsprocessen, når vi snakker med dem aktivt over Facebook, vores forums og Twitter.

Vi hiver dem ind til at teste tidlige udgaver af spillene, få deres feedback og virkelig udnytte den exceptionelle ekspertviden de sidder inde med. For nogle gange ved de mere om spillene end jeg gør, og det er fordi de bruger dem på en helt anden måde end jeg foreksempel gør.

For mig handler det om, at opnå succes indenfor de regler spillet sætter op, mens for andre handler det om at skabe en familie og de glemme hurtigt karrierræset. Og netop det er hvad jeg elsker ved The Sims, det er et spil hvor det vitterligt er muligt at have en totalt unik oplevelse hver eneste gang du spiller spillet”.

Magi fra barndommen
Hele det magiske univers ved The Sims har ikke kun tiltalt de mange fans, og mig, gennem årene. Men det har også ramt sangerinde Sisse Marie, som udover at være fan af serien fik en helt unik mulighed: Nemlig at ligge stemme til soundtracket på The Sims – Årstider, noget som hun selv synes er fantastisk:

Jeg har været fan af Sims lige siden jeg var barn, og elsker virkelig de her spil. Så for mig er det en virkelig speciel drøm der går i opfyldelse, når jeg kan bidrage til noget der fyldte en del i min barndom”.

Foto: Morten Skovgaard

Sisse Marie har nemlig indspillet en Sims-udgave af hendes kommende single, og den proces har været hel speciel for hende:

Da jeg indspillede det hjemme i mit studie lå jeg glad af grin på gulvet. For pludselig at skulle min sang jeg kender så godt på engelsk, og oversætte den til det pludresprog Simmerne taler var en helt speciel udfordring” siger Sisse med et stort spil, og med en spjættende energi over, at alle de her fans har ville møde op for at sige hej til hende, og prøve det spil som hun nu er blevet en del af.

Og det univers Sisse Marie nu bliver foreviget i er et specielt univers. For The Sims er at de mest ikoniske og velkendte spilserier i verden.

I en tid hvor spil skal presses ned i en meget specifik målgruppe er det forfriskende at opleve hvordan Sims stadigvæk kan krydse alder, køn og engagement i spil. Det er et univers hvor der er plads til alle, og det skal fejres.

The Sims 3 Årstider udkommer til efteråret, og vil kræve orignaludgaven af The Sims 3 for at kunne spilles. The Sims 3: Overnaturligt er ude i butikkerne nu.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 × five =

No Comments Yet.