Tre nørdede julegaver til alle aldre

5 Min læsning

Skal der ligge nørdede julegaver under træet? Så har vi tre geniale forslag lige her. Uanset om du er hardcore Fortnite-gamer eller vil have smarte el-pærer.

Super Marios univers er lige så sjovt i LEGO-form, som det er på fjernsynet

Der er få gaming-ikoner som Super Mario. Måske pånær Pac-Man er Nintendos blikkenslager en af de mest velkendte og ikoniske spilkarakterer i hele verden. Men nu behøver du ikke længere se op på fjernsynet for, at gå på eventyr med Mario. I hans nye LEGO-form kan du gøre det uanset hvor du er.

Det nye LEGO Super Mario sæt er nemlig som intet andet LEGO-sæt derude. Når du åbner pakken er der nemlig ingen samlingsmanual eller vejledninger til hvad du skal gøre. For der er ikke én korrekt måde at sætte tingene sammen på.

Ligeledes er det heller ikke et LEGO-sæt du bygger færdig, kigger lidt på og river fra hinanden. Det er fra start af bygget til, at du hele tiden skal pille ved det, eksperimentere og skabe nye oplevelser med de klodser du har.

Idéen med LEGO Super Mario er, at du skal bygge forskellige baner som Super Mario skal løbe igennem. Hver af dem har et startpunkt og et slutpunkt. Alt imellem de to steder skal du selv finde på og bygge. Du kan sammensætte alle klodserne præcis som du vil, og det er kun fantasien der sætter grænserne for hvad du kan opnå.

Når du har bygget din bane færdig, sætter du din Mario-figur på startpunktet (og så begynder den at lyse op, og Mario snakker til dig, hvilket er ret sejt), så har du 60 sekunder til at komme fra startpunktet og hen til slutpunktet. Undervejs du skal samle så mange mønter som muligt ved, at hoppe på fjenderne, udføre forskellige akrobatiske tricks og undgå de farlige klodser som ild-klodsen der forhindrer dig i at indsamle mønter i nogle sekunder.

Det er genialt, og en fantastisk blanding af det fysiske LEGO-univers vi alle kender og elsker, med den digitale verden som Super Mario kommer fra. Fordi at du hele tiden kan remixe banerne, afprøve nye vilde idéer og bygge på universet, så kan det blive ved med at være sjovt langt efter juleferien er slut.

Den highscore du laver på din egne bane, kan du også dele med resten af verden via en Mario LEGO app, og se hvem der kan få flest guldmønter på de 60 sekunder.

LEGO Super Mario er ikke bare en gimmick, med en stor Super Mario figur og nogle LEGO-klodser. Det er en gennemtænkt og genial måde at kombinere det fysiske og digitale. Uanset om du er vokset op med Nintendos maskot eller kun kender ham fra kasketter i H&M, så er LEGO Super Mario et sikkert hit til at putte under juletræet.

LEGO Super Mario starterpakken koster 549,- kr og ekstra eventyr-sæt koster fra 180kr og op.

Start juleferien med verdens bedste gaming-mus

Uanset om du er til Fortnite, Valorant, Minecraft eller noget helt fjerde, så handler det altid om at have udstyret i orden. Derfor er den nyeste Logitech gaming-mus næsten et vidunder. For det er ikke bare en super præcis mus, der kan hjælpe dig med at ramme præcis det du sigter efter, det er også en mus som vejer tæt på ingenting.

Logteich Pro X Superlight vejer nemlig kun 60 gram, og sammenlignet med samtlige andre trådløse gaming mus på markedet, så er det den absolut letteste af slagsen. Konsekvensen af det er, at din hånd glider uden besvær henover musemåtten, og du kan nemt flytte sigtekornet de vigtige centimeter, der afgører om du rammer rigtigt eller ej.

Vægten betyder også, at hvis du har super lange gaming-sessions, så bliver dine håndled ikke lige så udmattede af at skubbe en markant tungere mus rundt på skrivebordet. Det er ikke noget du kommer til at mærke efter en halv eller hel time, men efter en intens juleferie med masser af gaming kan det gøre en stor forskel.

(udover gaming, så kan den også fungere som en fremragende kontormus, hvis man skal retfærdiggøre en julegave til sig selv)

Logitech Pro X Superlight er set til 1099,- kr.

Drop lyskontakter og gør dine el-pærer intelligente

Philips Hue pærerne er i sig selv ikke nogen nyhed. De intelligente el-pærer fra Phillips har været guldstandarden for hvordan internetforbundne pærer skulle se ud. Uanset om du vil have dem til at lave millioner af forskellige farver, eller bare kunne skrue sig selv op og ned via en app.

Den store nyhed er til gengæld, at de endelig har lavet en pære, som har den lille E14 fatning, og har et fysisk design som gør at den ikke kommer til at stikke ud af dine loftslamper med lille fatning.

Det har været længe ventet, og det betyder nu at du faktisk kan få Hue-pærer til stort set alle typer af lamper. Så nu kan du endelig indrette med lys i hele hjemmet, og udstyre alle lamper med smarte el-pærer.

Så nu er det endelig slut med at bruge lyskontakterne i hjemmet, for ved hjælp af Hue-appen kan du indstille regler for hvordan lysene skal tænde og slukke (foreksempel hvis du forlader hjemmet), og du endda sætte dem til at vågne dig blidt om morgenen, i stedet for at tænde på 100% lysstyrke. Vil du gøre det hele ekstra fancy, kan du også købe en bevægelsessensor, så lysene kun tænder når du faktisk er i rummet.

Og hvis du skal ud og besøge familie i juleferien, kan du sætte dine Hue-pærer op til at tænde og slukke i et mønster, der simulerer at du er hjemme så du kan skræmme ubudne gæster væk før de kommer ind af hoveddøren.

De små Philips Hue Kronepærer er set til 150,- kr stykket, og en Hue-hub (der gør det muligt at sætte regler og avancerede ting op) er set til 449,- kr.

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 × four =

No Comments Yet.