Trend: Tekniske trusser erstatter hygiejnebind

2 Min læsning

Glem ubehagelige hygiejnebind og drop blegede tamponer. Du behøver faktisk slet ikke bruge menstruationsprodukter, hvis du bare går med en hel særlig og ret teknisk trusse. Det er ihvertfald hvad virksomheden bag lover. Der sker innovation og disruption i den ellers konservative branche for personlige hygieneprodukter. Og det handler heldigvis om at gøre det hele bedre for brugeren. 

Jeg har ofte tænkt over, hvor meget affald hver eneste månedlige cyklus producerer med bind, trusseindlæg og tamponer. At være en kvinde, der bløder, er naturligt, men det er ikke særlig naturvenligt med de traditionelle produkter, der er på markedet. En menstruationskop er en god og genanvendelig løsning for nogen. Men jeg må sige, jeg er mere fascineret af virksomheden Thinx og teknologien bag deres overraskende elegante menstruationstrusser.

Der er fire absorberende lag, som sørger for at holde blodet inde, og en enkelt trusse skulle kunne holde på, hvad der svarer til det to tamponer normalt klarer.

Hele konceptet bag Thinx er virkelig veludført. De formår i deres udtryk at forene funktionalitet og lækkert design. Trusserne er faktisk decideret pæne! Og så er der nogle virkelig fine videoer, hvor de gør op med årevis af latterlig blå væske i bindreklamer. Blod er rødt! Og det er hverken ulækkert eller unormalt.

Jeg har hørt nok godt om produktet til, at jeg seriøst overvejer at bestille et par til hjemmetest. Det er klart, de ikke må lække, så man bløder igennem, og at man skal føle, de bliver rigtig rene fra gang til gang. Hvis det er på plads, er jeg totalt på!

Eneste ulempe er vel, at man så skal have 5-7 stykker afhængigt af, hvor meget man bløder? De koster fra ca. DKK 215 og op, hvilket er omtrendt det samme som et par lækre mærketrusser. Men hey, at vi kvinder bløder en gang om måneden, og det er dyrt i længden i bind og tamponer, og hvis man samtidig kan spare naturen for al det skrald og emballage, der normalt knytter sig til den lille ugeevent, så ville det ikke være så dumt endda. Naturligt og naturvenligt. Se mere på SheThinx.com (ret cool url iøvrigt!).

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 × three =

4 Comments
 • Marie Høpfner
  januar 3, 2019

  De er geniale – intet mindre! jeg har brugt dem nu i 2 år, og er først ved at slide dem op nu. Men med mindre man ikke bløder særlig meget, så er min erfaring at de ikke kan stå alene. Så kombinationen af dem og en menstruationskop er det der virker her.

  • Sanne Späth
   juli 29, 2019

   Marie: jeg er ligeså begejstret for THINX som du udtrykker! Endog endnu mere, da jeg ikke har haft behov for at supplere med noget. Og jeg vil mene, at jeg er en helt gennemsnitlig menses-dame :)

 • Christian Vinther
  januar 3, 2019

  Nu du er ved emnet menstruationsblod, så tjek virksomheden Qurasense ud. Der er nemlig også videnskabelig værdi i blodet. Er i øvrigt stiftet af 2 danskere.

 • Tina
  april 5, 2019

  Det er et super godt koncept :-)
  Det skal bestemt nærstuderes.
  En god weekend ønskes :-)