Undgå stråling fra dine mobile dimser

2 Min læsning

Ifølge Foreningen for Hyper Elektrosensitive har 275.000 danskere oplevet bivirkninger ved mobilstråler. Det viser sig i alt fra hovedpine og uoplagthed til ondartede tumorer (dog ikke bevist!). Men strålingen kan delvist undgås. Det mener virksomheden RadiCover, som leverer covers til digitale devices.

Stråling fra dine mobile enheder kan i værste fald forårsage livstruende kræft. Det hævder stifter af RadiCover, Enrico Kaarsberg efter en oplevelse på egen krop. Som de fleste af os havde han altid sin mobil lige ved hånden. Hele døgnet. I bukselommen om dagen og lige ved siden af sengen om natten. For Enrico fik det alvorlige konsekvenser. Træthed, uoplagthed og kraftige forandringer i huden på låret, hvor mobilen havde siddet, sendte ham i 2014 gennem en større operation på Aalborgs kræftafdeling.

Stråleskaderne fik Enrico til at starte firmaet RadiCover. Med hjælp fra avanceret rumfartsteknologi har firmaet udviklet covers til mobiltelefoner og tablets samt ’poser’ til babyalarmer, som reducerer strålingen med op til 99 %.

Mobilstråling – harmløs eller farlig?
Til trods for sygdomshistorier som Enricos, debatteres det stadig, om mobilstråling faktisk er skadelig. Et hav af undersøgelser peger på, at mobilstråling udgør en alvorlig sundhedsfare. Der findes dog ikke tilstrækkelig videnskabelig belæg for at drage klare konklusioner om sammenhængen mellem stråling og brugerens sundhed.

Brugen af mobile enheder er intensiveret inden for de seneste 10-15 år, og man kender endnu ikke de fulde konsekvenser heraf. Både Sundhedsstyrelsen, Kræftens Bekæmpelse og WHO henviser derfor til “forsigtighedsprincippet”, der indebærer at man skal udvise forsigtighed ved brugen af trådløs teknologi. Det er dog kun 6 % af danskerne, der kender til disse anbefalinger.

Se mere om RadiCovers antistrålingsteknologi her.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 × 1 =

3 Comments
 • Kim Bach
  august 25, 2015

  Hmmm…”Det mener stifteren”…Men der er fine henvisninger til anbefalinger fra sundhedsmyndigheder og organisationer, og jeg følger helt bestemt “påpasselighedsprincippet, selv om det ikke er så smart at blande egen kommentarer med forskningsresultater som her:

  “Kort tids brug af mobiltelefon øger ikke kræftrisiko
  Undersøgelser indtil nu (10-15 år tilbage i tiden) viser, at kort tids brug af mobiltelefoni (dvs. mindre end 10 års brug) ikke medfører en forøget kræftrisiko.
  (Kommentar: Dette er dog ikke det sande billede da forbruger er steget eksplosivt siden for 10 år siden)”

  Her er er dansk studie vedr. hjernecancer, som da er blevet kritiseret, men det er meget omfattende http://www.bmj.com/content/343/bmj.d6387

  Faktisk hader jeg at tale i telefon, og tænker altid over at det er usundt at have en mobiltelefon meget tæt på kroppen, og begrænser mine samtalers længde

  Jeg har dog en bærbar computer i skødet mange timer dagligt, og jeg ville nok købe noget beskyttelse mod den stråling, min erfaring har dog vist at varmen fra ældre bærbare næsten kan give brandsår, i dag bruger jeg denne pude https://www.google.dk/search?q=laptop+pillow&espv=2&biw=1434&bih=762&site=webhp&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMIiJbfhbnDxwIVYZZyCh2rvgAx#imgrc=MZo8Zc1Tusx7YM%3A , om den beskytter mod stråling aner jeg ikke, men den beskytter i hvertfald mod varmen, som jeg er sikker på er ret skadelig.

 • Per Jensen
  august 25, 2015

  Er der noget evidens bag: “Over 275.000 danskere har oplevet bivirkninger ved mobilstråler, som viser sig i alt fra hovedpine og uoplagthed til måske endda ondartede tumorer” eller er det en ren anprisning?

  Mvh
  Per

  • Christiane Vejlø
   august 26, 2015

   Hej Per
   Jeg har tilføjet den kilde virksomheden selv angiver som dokumentation for antallet.
   Bedste hilsner
   Christiane