VIRKELIGHEDEN GLIDER IND I DINE GADGETS

2 Min læsning

Augmented reality er en super sej teknologi, der giver virkeligheden et ekstra løft!

Af Anne Mette Beck

Nogle gange gange bliver jeg lidt blæst væk over den tidsalder vi lever i. Det er jo nærmest som at være i fremtiden! Augmented reality er en af grundende til, at jeg synes verden er blevet lidt mere spacy de seneste par år.

Oversat betyder det noget ala forstærket eller suppleret virkelighed. Kort fortalt går augmented reality (som bare gå under AR i de lidt mere nørdede kredse) ud på, at man kombinerer den virkelige verden med computergenereret data.

Det kan bruges på maaange forskellige måder og blandt iPhone har taget teknologien til sig på nogle virkelig sjove måder. Der findes for eksempel en app, hvor du kan pege rundt i landskabet og så fortæller den, hvor og hvor langt der er til den nærmest tankstation.

Når vi snakker spil, findes der også mange sjove ting. I spillet ARDefender der kan købes i AppStore til den nette sum af 6 kroner, printer man en lap papir som man lægger på spisebordet. Når så man sigter iPhone’en mod kortet og kigger gennem skærmen kan den genkende papirlappen, og  der er nu et tårn der hvor kortet er! Så gælder det om at flytte skærmen rundt og skyde fjender der nærmer sig tårnet. PEW PEW PEW!

Jeg har ikke selv prøvet det til iPhone, men prøvet noget lignende til Nintendo 3DS og jeg må sige, at jeg blev lidt blown away og måtte tage mig selv i at hvine et par gange, fordi jeg aldrig havde prøvet noget lignende.

Sony har gjort det endnu smartere med deres nye SmartAR, hvor man ikke behøver at have et kort, der skal genkendes af den gadget man nu engang sidder med. Så om et par år ender det sikkert med, at vi allesammen går rundt og glor igennem en skærm for at få ekstra info om de ting vi kigger på.

Ingen tvivl om at Augmented Reality er stærkt på vej til at blive en fast det af vores digitale liv. Har du nogle gode eksempler på Augmented Reality som vi burde tjekke du? Smid en kommentar herunder.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

five × three =

2 Comments
  • Cecilie
    juni 6, 2011

    Hvis man er opdagelsesrejsende eller bare rejsende i naturen kan man også bruge augmentet reality til at bestemme højde, bredde- og længdegrader osv osv: http://geekgirlrevival.blogspot.com/2011/02/augmented-reality.html

  • Syed
    december 16, 2012

    I’ve been searching in glooge for some home and garden ideas and accidentally found this tnrc.ipublish.no website.What a striking post! I am just starting out in community management/marketing media and trying to learn how to do it well resources like this web site are very helpful. As our company is based in the United States, it’s all a little bit new to us. The example above is something that I worry about as well, how to show your own genuine enthusiasm and share the fact that your product is useful in that case.